ERZURUM ATATÜRK UNIVERSITY POLYCLINIC BUILDING

The building that was designed as an extra polyclinic building to Erzurum Atatürk University Medical Faculty has different functions such as policlinic, oncology, social fields. For this reason, the structure is composed of two blocks designed in different geometries and become integrated with the atrium in the center. The linear front block was designed as a polyclinic and united with existing hospital building via the steel bridge. Personnel, patient and visitor separation is considered in transportation to the building. External patient, internal patient, visitor and personnel flows were separated in unit zoning via horizontal and vertical circulation; circulation conflicts have been avoided. It is aimed to benefit from sunlight at maximum by courtyards and tears opened in roof slab for spatial and psychological comfort. Belonging, privacy, and guidance were used as the crucial design input in indoor and outdoor perception. The areas such as clinic, sickroom, short stay unit that is used by the patient were planned so as to benefit from sunlight. Indoor and outdoor perception were integrated by planning the gallery gap at the hospital entrance with entrance canopy.

Architectural Project:Selda Gümüşdograyan Architecture Co.

Employer : ATATURK UNIVERSITY

Project Year : 2012

Project Location : Erzurum-TURKIYE

Construction Area : 20.000sqm

2020 SELDA GÜMÜŞDOĞRAYAN