Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine ek Poliklinik binası olarak tasarlanan yapı, poliklinik, onkoloji, sosyal alanlar gibi farklı işlevleri barındırmaktadır. Bu sebeple farklı geometrilerde tasarlanan iki bloktan oluşmakta, orta alanda atrium ile  bütünleşmektedir. Lineer ön blok poliklinik olarak tasarlanmış ve çelik köprü ile mevcut hastane binasına bağlanmıştır. Yapıya ulaşımda personel, hasta ve ziyaretçi ayırımı düşünülmüş,  yatay ve düşey sirkülasyon ile birim zonlamalarında dış hasta, iç hasta, ziyaretçi ve personel akışları ayrılmış, sirkülasyon çakışmaları engellenmiştir. Mekansal ve psikolojik konforu sağlamak amacıyla, çatı döşemelerinde açılan yırtıklar ve iç bahçeler ile tüm mekanlara maksimum gün ışığı alınması hedeflenmiştir. İç ve dış mekan algısında aidiyet, mahremiyet ve yönlendirme en önemli tasarım girdisi olarak kullanılmıştır. Muayene,hasta yatak odası, müşahade alanları gibi hastanın kullandığı tüm mekanlar gün ışığından faydalanacak şekilde planlanmıştır. Hastane girişindeki galeri boşluğu, giriş saçağı ile birlikte planlanarak iç ve dış mekan algısı bütünleştirilmiştir.

Proje Müellifi : Selda Gümüşdoğrayan Mimarlık Ltd.Şti.               

İşveren :ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ

Proje Yılı : 2012

Proje Yeri : Erzurum-TÜRKİYE                                                                  

Yapı Alanı :20.000m2

ERZURUM ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ POLİKLİNİK BİNASI

2020 SELDA GÜMÜŞDOĞRAYAN