GIRESUN PUBLIC HOSPITAL

Giresun Public Hospital that has 350-bed capacity was designed as a monoblock on 72,000 m2 area. Diagnosis and Treatment blocks were planned between Sickbed Block as 7 floors and Polyclinic block as 3 floors. The emergency room was designed apart from the hospital traffic in the basement, but it is vertically associated with diagnosis and treatment departments. Personnel, patient and visitor separation was considered in transportation to the building; external patient, internal patient, visitor and personnel flows were separated in unit zoning via horizontal and vertical circulation in the building; circulation conflicts have been avoided as well. It is aimed to benefit from sunlight at maximum by courtyards and tears opened in roof slab for spatial and psychological comfort. Belonging, privacy, and guidance were used as the crucial design input in indoor and outdoor perception. The areas such as clinic, sickroom, short stay unit that is used by the patient were planned so as to benefit from sunlight at maximum. Indoor and outdoor perception were integrated by planning the gallery gap at the hospital entrance with an entrance canopy.

Employer : Ministry of Health

Project Year : 2017-2016

Project Location : Giresun-TURKIYE

Construction Area : 70.000sqm

2020 SELDA GÜMÜŞDOĞRAYAN