GİRESUN TRAINING RESEARCH HOSPITAL

350-bed capacity Giresun Public Hospital was designed as a monoblock structure on 72.000 m2 area. Diagnosis and Treatment blocks were planned between Patient Bed Block with 7 floors and Polyclinic block with 3 floors. The emergency room was designed as vertically connected with diagnosis and treatment departments apart from the hospital traffic in the basement. Personnel, patient and visitor separation is considered in transportation to the building. External patient, internal patient, visitor and personnel flows were separated in unit zoning via horizontal and vertical circulation; circulation conflicts have been avoided. It is aimed to benefit from sunlight at maximum by courtyards and tears opened in roof slab for spatial and psychological comfort. Belonging, privacy, and guidance were used as the crucial design input in indoor and outdoor perception. The areas such as clinic, sickroom, short stay unit that is used by the patient were planned so as to benefit from sunlight. Indoor and outdoor perception were integrated by planning the gallery gap at the hospital entrance with entrance canopy.

Architectural Project:Selda Gümüşdograyan Architecture Co.

Employer : T.C. MINISTRY OF HEALTH

Project Year : 2011 - 2010

Project Location : Giresun-TURKIYE

Construction Area : 60.000sqm

2020 SELDA GÜMÜŞDOĞRAYAN