INEGOL PUBLIC HOSPITAL

The hospital with 300 beds that was described by foot approach and avenue evacuated northward was designed on a horizontal plane. Polyclinic and patient bed backbone in north-south direction finishes with the diagnosis block. The emergency room was planned in the south direction. Large gallery gaps were made because of the circulation density in polyclinic block. Eaves that is offered for mechanic groups describes the construction end. Personnel, patient and visitor separation is considered in transportation to the building. External patient, internal patient, visitor and personnel flows were separated in unit zoning via horizontal and vertical circulation; circulation conflicts have been avoided. It is aimed to benefit from sunlight at maximum by courtyards and tears opened in roof slab for spatial and psychological comfort. Belonging, privacy, and guidance were used as the crucial design input in indoor and outdoor perception. The areas such as clinic, sickroom, short stay unit that is used by the patient were planned so as to benefit from sunlight. Indoor and outdoor perception were integrated by planning the gallery gap at the hospital entrance with entrance canopy.

Architectural Project:Selda Gümüşdograyan Architecture Co.

Employer : T.C. MINISTRY OF HEALTH

Project Year : 2012 - 2011

Project Location : Inegol-Bursa-TURKIYE

Construction Area : 51.000sqm

2020 SELDA GÜMÜŞDOĞRAYAN