ONCOLOGY HOSPITAL with 200 beds

The hospital with 200 beds is composed of two blocks parallel-linear to each other. Vertical and horizontal circulation components between the blocks were designed as spaces that flow each other through large gallery gaps. Hospital and polyclinic entrances were offered from the yard removed between two parallel blocks. The building has a simple architectural language in the second and third dimensions in contrast to complex and intense hospital function. Personnel, patient, and visitor separation were considered in transportation to the building; external patient, internal patient, visitor and personnel flows were separated in unit zoning via horizontal and vertical circulation in the building; circulation conflicts have been avoided as well. It is aimed to benefit from sunlight at maximum by courtyards and tears opened in roof slab for spatial and psychological comfort. Belonging, privacy, and guidance were used as the crucial design input in indoor and outdoor perception. The areas such as clinic, sickroom, short stay unit that is used by the patient were planned so as to benefit from sunlight. Indoor and outdoor perception were integrated by planning the gallery gap at the hospital entrance with entrance canopy.

Architectural Project:Selda Gümüşdograyan Architecture Co.

Employer : ANTALYA

Project Year : 2016

Project Location : Antalya-TURKIYE

Construction Area : 33.000sqm

2020 SELDA GÜMÜŞDOĞRAYAN